Fertigatie

Fertigatie

In de fruitteelt wordt het bemestingsadvies vastgesteld op basis van bodem- en water analyses. Met een fertigatiesysteem kunt u de mestgift exact afstemmen op de bladanalyses, grondmonsters en bladbemesting. Zo ontstaat de meest optimale bemesting, of het nu gaat om frambozen, appels, peren, aardbeien, kersen of aanverwante teelten.
Fertigatiesystemen bestaan uit een pomp, een mestunit en een systeem van hoofdleidingen en verdeelleidingen. Met behulp van een fertigatiesysteen kan de mest- en zuurgift zeer nauwkeurig gedoseerd worden.

Het VGB fertigatieunit is uitgevoerd met een VGB controller. Met de uitgebreide VGB controller kan men de unit op verschillende manieren besturen en monitoren. Dit kan lokaal met een directe aansluiting van een lap-top op de controller of een LAN aansluiting. Helemaal nieuw is de GSM connectie met een speciaal tijdelijk Vodafone abonnement.

Via het GSM netwerk kunt u op iedere PC, Laptop, Tablet of Smartphone de controller bedienen. Op de PC kunnen via de Groundcontrol software, digitale tekeningen van uw perceel geïmporteerd worden als onderligger.

Voor de tablet en Smartphone is en speciale APP ontwikkel om op een simpele wijze kranen te open of programma`s te starten.

 

Het fertigatiesysteem van VGB kan tevens aangestuurd worden met een weerstation. Wij zijn dealer van het WolkyTolky weerstation maar ook andere weerstations, zoals bijvoorbeeld van Bodata, kunnen worden aangesloten. Het weerstation kan bestaan uit diverse sensoren. Waaronder een regensensor, windrichting, windsnelheid, temperatuur, lichtsterkte en luchtvochtigheid.

Maar ook monitoren op actuele data van vochtsensoren zoals watermarkers is mogelijk met de VGB controller.

VGB Watertechniek kan dergelijke fertigatiesystemen op maat leveren. Wij zijn voor onze units continu op zoek naar nieuwe regel- en besturingstechnieken.

VGB Mixed tank

Units voor onderzoek en proefopstellingen

Speciaal voor onderzoek en proefopstellingen, voor kortstondige of langlopende onderzoeken levert VGB Watertechniek op maat gemaakte units.

Hieronder vindt u meer voorbeelden van fertigatie-units.

Inbouw fertigatie unit container

Inbouw fertigatie unit blauwe bessen