Nachtvorstmelder

Download hier de Brochure voor “Dé Nachtvorstmelder”

Gewekt worden bij (dreigende) nachtvorst!

Nachtvorst tijdens de bloei kan schade aan het fruit toebrengen, wat kan resulteren in een verminderde oogstopbrengst. Bij de meeste fruitkwekers zal men het gewas beregenen in de periode dat er nachtvorst is tijdens de bloei.
Meestal zal men bij een temperatuur van 0 graden Celsius starten met de beregening. Bloesem, vruchtjes en plantendelen worden tijdens de nachtvorst constant beregend. Het water bevriest (verliest warmte) en staat deze warmte af aan de omgeving. Fruitkwekers wensen tijdens de bloei periode (maart tot juni) gealarmeerd te worden via hun GSM (bellen en/of SMS), indien nachtvorst optreedt of dreigt op te treden.

Bij VGB Watertechniek zijn er twee verschillende nachtvorstmelders waarmee gewerkt kan worden.

1. CM2200 Mobeye ThermoGuard

Temperatuur melding per GSM
De Mobeye ThermoGuard is een eenvoudig meetinstrument voor de temperatuur. Je kunt de boven- of ondergrens van de temperatuur op een gemakkelijke wijze instellen, waarbij de temperatuur kan liggen tussen -35 en + 70 graden Celsius. Zodra de actuele omgevingstemperatuur buiten de grenzen valt, meldt de GSM temperatuurmelder dit middels een telefonische oproep en/of een SMS bericht. Tevens kunnen er maximaal vijf nummers geprogrammeerd worden in de GSM melder. Daarnaast draait het kastje volledig op batterijen.

2. CML2275 Mobeye ThermoGuard-TwinLog

Temperatuur melding per GSM
De Mobeye ThermoGuard-TwinLog is een stevige temperatuurbewaker. Je kunt de boven- of ondergrens van de temperatuur op een gemakkelijke wijze instellen. Zodra de gemeten temperatuur buiten de ingestelde grenzen valt, zal Mobeye ThermoGuard-Twinlog direct alarmmeldingen sturen. Tevens kunnen er maximaal vijf nummers geprogrammeerd worden in de GSM melder. Bij de Mobeye ThermoGuard-Twinlog kunnen de actuele waarden afgelezen worden via de telefoon of pc.

Daarnaast draait het kastje volledig op batterijen, maar kan hij ook draaien op externe stroomvoorziening. Als er gebruik wordt gemaakt van externe stroomvoorziening, zal er een stroomuitvalalarm afgaan.

Prijs op aanvraag

De prijzen van de nachtvorstmelders zijn op aanvraag. Door gebruik te maken van prepaid (sms)abonnementen zijn de gebruikerskosten laag. Overigens worden de nachtvorstmelders vanuit de fabriek gekalibreerd.

Op de VGB Nachtvorstmelder zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Meer weten?
Bel: +31 (0)306774719

Download hier de Brochure voor “Dé Nachtvorstmelder”