Nachtvorstmelder

Nachtvorstmelder
Alarmering op uw GSM bij nachtvorst!

Gewekt worden bij (dreigende) nachtvorst!

Nachtvorst tijdens de bloei kan schade aan het fruit toebrengen, wat kan resulteren in een verminderde oogstopbrengst. Bij de meeste fruitkwekers zal men het gewas beregenen in de periode dat er nachtvorst is tijdens de bloei.
Meestal zal men bij een temperatuur van 0 graden Celsius starten met de beregening. Bloesem, vruchtjes en plantendelen worden tijdens de nachtvorst constant beregend. Het water bevriest (verliest warmte) en staat deze warmte af aan de omgeving. Fruitkwekers wensen tijdens de bloei periode (maart tot juni) gealarmeerd te worden via hun GSM (bellen en/of SMS), indien nachtvorst optreedt of dreigt op te treden.

Temperatuur melding per SMS

De gebruiker krijgt in een SMS bericht de huidige temperatuur, batterijspanning en de alarmwaarde weergegeven. Tevens is het mogelijk om de alarm temperatuur te verhogen of te verlagen middels het sturen van een SMS naar het modem. De temperatuurmeting wordt met 1 decimaal achter de komma weergegeven en heeft een nauwkeurigheid van 0,5 graden Celsius, werkt op batterijen, de VGB nachtvorstmelder is door het ontbreken van voedingsspanning in de boomgaard batterij gevoed. Er worden standaard alkaline D6 batterijen toegepast. Door het energiezuinige ontwerp van de VGB Nachtvorstmelder wordt verwacht dat het systeem, bij normaal gebruik, minimaal 1 seizoen op 1 set batterijen kan functioneren.

Eenvoudig te installeren en te bedienen

Met de duidelijke bijgeleverde handleiding kan de VGB nachtvorstmelder in drie eenvoudige stappen worden geïnstalleerd. Door middel van het sturen van SMS codes kunnen de instellingen van de VGB Nachtvorstmelder worden aangepast conform de wensen van de gebruiker.

Lage investering en gebruikerskosten

Naast dat de VGB Nachtvorstmelder aantrekkelijk is geprijsd hoeft de gebruiker ook geen kabels door de boomgaard te leggen. Door gebruik te maken van prepaid (sms)abonnementen zijn de gebruikerskosten laag.

Op de VGB Nachtvorstmelder zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Meer weten?
Bel: +31 (0)306774719